¿Que paso?

Curvette se justifica

Posted on: Septembrie 18, 2008

Da, asta cu „adevarata persoana din spatele blogului” s-a mai facut.

Si asta cu memoriile unei prostituate.

Mai intai a aparut la editura Trei cartea Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze.

Uite descrierea cartii:

„Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este faptul ca sunt o curva.
Si n-o spun cu superficialitate.
Al doilea lucru e faptul ca locuiesc in Londra. Nu e un oras ieftin. Ca majoritatea prietenilor mei, m-am mutat aici, dupa universitate, cu speranta de a-mi gasi o slujba. Daca nu una bine platita, macar una interesanta sau populata exclusiv de barbati chipesi si buni de insuratoare. Dar astfel de posturi sunt rare pe pamant.
Prostitutia inseamna o munca permanenta, dar nu solicitanta. Cunosc o multime de oameni. E drept, aproape toti sunt barbati, iar pe cei mai multi dintre ei n-o sa-i revad niciodata.”
Belle de Jour

„Sursa enormei curiozitati, dar si a unei puternice aversiuni fata de autoarea (sau autorul, autorii?) acestei carti vine tocmai din lejeritatea si placerea ei de a se juca. „Cine e, domle, aceasta Belle de Jour?” e aproape un joc de societate, dar si subiect de dispute aprinse. Au fost pusi pe urmele ei detectivi literari, au fost consultate prostituate experte. Detectivii literari sunt, de obicei, profesori universitari angajati de politie, de ziare si de diverse agentii pentru a stabili asa-numitele „marci stilistice” ale unui autor, adica felul special, de preferinta unic in care acesta foloseste o expresie sau alta, precum si zonele de interes ale acestuia, temele preferate si obsesiile. Pornind de la aceste indicii, foarte putine nume ascunse dupa pseudonime reusesc sa scape. Belle de Jour nu a fost inca prinsa”

In etapa doi, a aparut cartea Noile aventuri intime ale unei prostituate de lux londoneze, pentru ca probabil nu se scosesera suficient de multi bani din prima.

In etapa trei, s-a gasit o „curva mioritica”, desi nu stim cat e de curva si nici de mioritica, si s-a apucat sa scrie cartea Aventurile intime ale unei prostituate de lux bucurestene, publicata tot de editura Trei.

In etapa 4 dam de blogul lui Curvette, care face acelasi lucru ca cele doua „curve” mentionate anterior: publica un blog cu tema sexuala in ideea ca poate intr-o zi i se va publica o carte. Sau in alta idee. Cine stie?

Anunțuri
Etichete:

5 răspunsuri to "Curvette se justifica"

Oricum ideea este foarte tare …. si in plus, are succes. Atata timp cat este incununata cu succes, de ce sa nu-i acorzi macar 1 click :))

Corect 🙂

nu prea contează cine este, mascul sau femelă. Ideea e că e primul blog pe care l-am citit integral. M-a acaparat stilul, nu neapărat tenta şi despre ce scrie.

OK, parerile mele despre blogul Curvette:
1. autorul/autoarea este o persoana foarte educata
2. scrie ce-i place
3. scrie bine
4. posibil sa scrie in perspectiva unei publicari
5. cele de mai sus sunt irelevante, are un numar mare de cititori care REVIN
6. este, indiferent de subiect si de realitatea celor descrise, un blog de succes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: